Surówka z jarmużu z soczewicą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Doskonała surówka do obiadu lub jako samodzielne danie np. na kolację, jest smaczna i dostarcza dużo witamin. Szybko się ją przyrządza i pasuje prawie do każdego dania.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 100 gram jarmużu
    Pół puszki soczewicy
    2 marchewki
    4 ogórki kiszone
    1 mała papryka czerwona
    1 mała papryka żółta
    4 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
    1 łyżka soku z cytryny
    Czubryca zielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Surówka z jarmużu z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, razem z ogórkiem ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jarmuż myjemy, dzielimy na mniejsze części, umyte papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski. Soczewicę odsączamy z zalewy, wszystkie składniki łączmy ze dobą, dodajemy olej, sok z cytryny, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz czubrycą. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na pół godziny żeby składniki sałatki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż Marchewka Papryka Soczewica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Surówka z jarmużu i jabłka

To może cię zainteresować