Surówka z dynii

0 (0 ocen)

  • 30 min

Surówka ma bardzo mało kalorii i jest bardzo sycąca.

  • 30 min

Składniki:


  • 200 g dyni
    2 jabłka,
    sól do smaku,
    3 łyżki śmietany 12 % lub jogurtu naturalnego,
    1/2 pęczka natki pietruszki

Surówka z dynii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałek dynii obieramy ze skóry i wydrążamy miąższ i usuwamy pestki.
  • 2. Następnie obieramy 2 jabłka ze skóry.
  • 3. Ścieramy dynię i jabłka na tarce jarzynowej.
    Dodajemy śmietanę i solimy do smaku.
  • 4. Natkę pietruszki myjemy.
  • 5. Dodajemy posiekaną do reszty składników i dokładnie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy