Surówka z dyni z orzechami i winogronem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Kiedy w sklepach pojawią się pierwsze dynie od razu robię tę surówkę. Jest pyszna, słodka i idealnie pasuje do większości dań mięsnych.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 szklanka startej na drobnych oczkach dyni
    1 średnia marchew
    1/2 słodkiego jabłka
    3 łyżki orzechów włoskich
    1 mały kiść zielonych winogron
    1 łyżka soku z limonki (lub z cytryny)
    1/2 łyżki skórki otartej z limonki (lub z cytryny)
    1/4 łyżeczki cynamonu
    1 łyżeczka cukru

Surówka z dyni z orzechami i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną marchew i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Wymieszać ze startą na drobnych oczkach dynią. Dodać sok z limonki, cukier i cynamon. Dorzucić pokrojone winogrona. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Wszystko razem połączyć i posypać startą skórką z limonki lub cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy