Surówka z dyni z fasolą i groszkiem

0 (0 ocen)

Kolorowa,pyszna i zdrowa surówka z dyni.

Składniki:


  • dynia kawałek około 200 gr
    groszek konserwowy 2 łyżki
    fasola czerwona z puszki 2 łyżki
    cebula czerwona 0,5 szt
    zielona pietruszka krojona 1 łyżka
    oliwa z oliwek do polania
    sok z cytryny do skropienia

Surówka z dyni z fasolą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obrać z skórki i oczyścić z nasion oraz miąższu. Następnie zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Ułożyć na półmisku polać oliwą z oliwek , skropić sokiem z cytryny i wymieszać. Na dyni rozłożyć dokładnie odsączony z zalewy groszek i fasolkę oraz pokrojoną w cienkie piórka cebulę i posypać natką pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy