Surówka z dyni i jabłka

4.5 (186 ocen)

  • 15 min

Pyszna surówka z dodatkiem dyni

  • 15 min

Składniki:


  • dynia 300g,
    2 jabłka
    100 g gęstej śmietany 18%,
    sól,
    cukier,
    koperek 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z dyni i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z dyni i jabłka 1. Dynię obieramy, usuwamy pestki i miękki miąższ. Następnie odważamy 300g i ścieramy ją na grubych oczkach tarki
  • Surówka z dyni i jabłka 2. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy również na grubych oczkach tarki. Dodajemy około 1 łyżeczki pokrojonego koperku i wszystko razem mieszamy.
  • Surówka z dyni i jabłka 3. Kolejno dodajemy gęsta śmietanę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i cukrem do smaku. Surówkę odstawiamy do lodówki do przegryzienia. Życzę smacznego :)

Porady

Surówka jest bardzo lekka i prosta do zrobienia, świetnie smakuje z ziemniakami i mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować