Surówka z dwóch rodzajów kapust, marchewki i natki pietruszki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

To wspaniałe urozmaicenie zarówno obiadu, jak i innych dań( np. Domowego fast-foodu w postaci kebaba z sałatką kapuścianą) Surówka jest nie tylko bardzo smaczna, ale także zdrowa.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki średniej czerwonej kapusty

    pół główki średniej kapusty pekińskiej

    1 marchewka

    Cebula biała

    1 Jabłko

    2-3 łyżki pokrojonej natki pietruszki

    Majonez

    Ocet

    Sól, pieprz, cukier

Surówka z dwóch rodzajów kapust, marchewki i natki pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę czerwoną obierz z wierzchnich liści, następnie drobno poszatkuj(możesz opcjonalnie sparzyć wrzątkiem i pozostawić na kwadrans-będzie bardziej lekkostrawna). Kapustę pekińską obierz z wierzchnich liści i drobno poszatkuj. Jabłko, cebulę obierz, drobno pokrój i dodaj do kapusty. Dodaj sól, pieprz, ocet i cukier do smaku. Na końcu dodaj majonez i wymieszaj całość.

Komentarze

Podobne przepisy