Surówka z czerwonej kapusty z porem,pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejna wersja surówki z czerwonej kapusty. Tym razem dodałam pieczarki i czerwoną paprykę, wyszło pyszne.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mała główka czerwonej kapusty
    pieczarki-250 g
    ćwiartka papryki
    biała część pora
    majonez-2-3 łyżki
    sok z cytryny
    sól i pieprz
    cukier lub słodzik
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Przystawki Majonez Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty z porem,pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć, poszatkować i gotować ok 1 minut, odsączyć,przełożyć do miski i ostudzić. Skropić sokiem z cytryny by zmieniła kolor.
    2,Pieczarki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w półplasterki, sparzyć wrzątkiem, por pokroić w półplasterki, umyć na sicie,osuszyć, paprykę pokroić w paski.
    3. Pieczarki, paprykę i pora dodać do kapusty, wymieszać wszystko z majonezem, przyprawić solą i pieprzem, dodać cukier lub słodzik do smaku.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Papryka Pieczarki Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować