Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

Prosta i smaczna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem ogórków małosolnych, stanowi doskonały dodatek do obiadu.

Składniki:

  • Pół główki kapusty czerwonej
    4 ogórki małosolne
    1 cebula cukrowa
    Pęczek natki pietruszki
    Pęczek szczypioru
    3-4 łyżki oleju lnianego
    Sól, pieprz
    Cukier
    Sok z cytryny

Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą kapustę i ogórki małosolne na tarce o grubych oczkach, cebulę obieramy kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki i szczypiorek płuczemy, osuszmy i drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki, surówkę podajemy schłodzoną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy