Surówka z czerwonej kapusty z marchewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

przyjemnie chrupiąca

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
    4 marchewki
    1 czerwona cebula
    3 łyżki pestek dyni
    1 pęczek natki pietruszki
    5 łyżek oliwy z oliwek
    1 łyżka cukru
    1 łyżka soku z cytryny

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować.
    Marchewki obrać, opłukać i pokroić w słupki.
    Cebulę obrać i pokroić w pół plasterki.
    Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
    Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać.
    Oliwę z oliwek wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny.
    Warzywa przełożyć do miski.
    Posypać pestkami dyni.
    Polać oliwą z oliwek i dokładnie wymieszać.
    Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy