Surówka z czerwonej kapusty pekińskiej

4.48 (167 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Ostatnio będąc w sklepie mój mąż znalazł czerwoną kapustę pekińską. Postanowiłam zrobić z niej surówkę do niedzielnego obiadku. Czerwona pekińska jest o wiele smaczniejsza – bardziej smaczna. Jest jędrna i dłużej pozostaje świeża. Nam smakuje o wele lepiej niż biała pekinka. Często surówka z białek pekinki na drugi dzień była niedobra – gorzka, i rozmokła – a tu nadal smaczna i świeża

  • 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:
    1/2 główki czerwonej kapusty pekińskiej

    2/3 puszki kukurydzy

    1 mała cebula

    2 ząbki czosnku

    1 łyżka majonezu

    3 łyżki jogurtu greckiego

    sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (167 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:

    1. Kapustę drobno posiekaj. Kukurydzę odsącz z zalewy. A cebulę obierz i pokrój w drobniutką kostkę.

    2. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Dodaj do jogurtu wymieszanego z majonezem. Sos dopraw solą i pieprzem i wymieszaj

    3. Do miski dodaj kapustę, cebulę i kukurydzę. Dodaj sos i całość wymieszaj. Odstaw do lodówki na 30 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kapusta pekińska

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować