Surówka z czerwonej kapusty i marchewki z octem jabłkowym

  • wyświetlono: 221 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Pełna witamin! Idealna jako dodatek do drugiego dania - polecam.

bozena
  • 7 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 mała główka czerwonej kapusty
1/2 cebuli
1 średnie jabłko
1 średnia marchew
3 łyżki majonezu
4 łyżki octu jabłkowego
sól do smaku
pieprz
suszona natka

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki z octem jabłkowym

  • 1. Z czerwonej kapusty zdjąć pierwsze liście, przekroić na połowę, poszatkować.
    Marchew, jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule posiekać.
    Do miski z kapustą dodać marchew, jabłko, cebulę, wymieszać.
    W drugiej misce wymieszać majonez z octem jabłkowym, solą, pieprzem, natką i cukrem. Dodać do surówki, wymieszać.
    Schłodzić około 1 godz. w lodówce, smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

warzywaczerwona kapustasurówkazdrowowitaminydodatek do obiadusurówka z kapusty

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: klaudia0318

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam surówki z kapusty.

surówka z marchewki i pekińskiej

Dodane przez: klementynka

surówka z marchewki i pekińskiej

Nie wyobrażam sobie obiadu bez...

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

Dodane przez: beciiaaa

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka

Pyszna, zdrowa i dostarczająca...

image-1ocr89p

Dodane przez: JulkaTomeczek

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam świeże surówki do obiadu

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Surówka z czerwonej kapusty

Smaczny dodatek do obiadu, mięs...

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Dodane przez: Zdrowo_by_katarzynka

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Kapusta kiszona pozytywnie wpływa...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE