Surówka z czerwonej kapusty i kiszonych ogórków

4.5 (184 ocen)

Błyskawiczna surówka, która pasuje jako dodatek do wielu dań.

Składniki:

  • 1 czerwona kapusta
    1 jabłko
    1 cebula
    3 ogórki kiszone
    szczypiorek
    sól, pieprz
    oliwa
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty i kiszonych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy kapustę i zalewamy na 10 minut wrzątkiem, następnie dokładnie osączamy z wody, dodajemy odrobinę soku z cytryny i soli. Mieszamy.
  • 2. Ogórki, jabłko i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do kapusty. Szczypiorek kroimy i także dodajemy do surówki. Następnie doprawiamy ją do smaku; solą, pieprzem, cytryną i polewamy odrobiną oliwy. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować