Surówka z czerwonej kapusty i jabłek

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny dodatek do drugiego dania

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty (500-600 g )
    2 małe kwasowe jabłka
    3 łyżki octu jabłkowego
    3 łyżki oleju
    2 goździki
    sól
    cukier
    sok z cytryny

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z czerwonej kapusty i jabłek 1. Kapustę oczyściłem z wierzchnich liści, drobno poszatkowałem, usuwając głąb oraz łykowate
    części liści. Opłukałem ją wrzątkiem i mocno odcisnąłem. Obrane jabłka starłem na tarce, połączyłem z kapustą. Dodałem ocet, olej i goździki, zmiażdżone razem z łyżeczką cukru.
    Wszystko wymieszałem, doprawiłem do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy