Surówka z czerwonej kapusty

5 (152 ocen)

Uwielbiam świeże surówki do obiadu

Składniki:

  • mała ćwiartka kapusty czerwonej
    1 jabłko
    1 cebula
    sól, pieprz
    odrobina cukru
    4 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i zalewamy wrzącą wodą na 5 minut, po tym czasie odcedzamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i dodajemy odrobinę cukru. Doprawiamy solą, pieprzem i mieszamy z majonezem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować