Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

Ta surówka powstała przez przypadek. Chciałam skomponować coś ładnego kolorystycznie. To nietypowe dla mnie połączenie, a jednak coś mnie w nim zachwyciło :) Ładnie prezentuje się na stole i jest pyszna :)

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
    1 duża biała rzodkiew (sopel lodu)
    pomidorki koktajlowe
    natka pietruszki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    pieprz
    garść sezamu

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, bądź zetrzeć w maszynce na dużych oczkach. Rzodkiew również zetrzeć na dużych oczkach. Pomidorki koktajlowe poprzecinać na pół. Natkę pietruszki posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, doprawić do smaku pieprzem. Można posypać ziarnami sezamu.

Porady

Bardzo łatwo przerobić tę surówkę na sałatkę - wystarczy dodać majonez, w tej wersji również jest pyszna.

Komentarze

Podobne przepisy