Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (164 ocen)

Taką surówkę zawsze przygotowywała mi mama. Zawsze zjadałam samą surówkę z ziemniakami a mięsko zostawiałam. Dziś tą surówkę przygotowuję mojemu mężowi ,który również za nia bardzo przepada

Składniki:

  • ok 70 dkg kapusty czerwonej
    2 małe cebule
    5 średnich ogórków kiszonych
    olej
    2 łyżki octu winnego bądź jabłkowego
    sól, pieprz do smaku
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno poszatkować i gotować ok 20 min w osolonej wodzie
  • 2. Kapustę odcedzić i przelać zimną wodą, skropić octem winnym bądź jabłkowym.
  • 3. Do kapusty dodać pokrojone w kostkę ogórki i cebule. Polać olejem , doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać i posypać koperkiem.
    Odstawić na 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować