Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Surówka jest lekka, smaczna i ładnie wygląda.

Składniki:

  • ● mała główka czerwonej kapusty
    ● 2 średnie jabłka (mogą być kwaśne)
    ● cebula
    ● 2 łyżeczki soku z cytryny
    ● 3 łyżeczki oliwy z oliwek
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kroimy na pół
    i wkładamy do gotującej się
    osolonej wody. Gotujemy ok. 15 minut, aż zmięknie.
    Odcedzamy i drobno szatkujemy.
    Cebulę i jabłka obieramy,
    ścieramy na tarce o małych
    oczkach.
  • 2. Kapustę mieszamy z jabłkami
    oraz cebulą. Dodajemy
    sok z cytryny i oliwę. Doprawiamy
    do smaku solą i pieprzem.
    Dokładnie mieszamy.
    Następnie wkładamy przynajmniej
    na 30 minut do
    lodówki.

Porady

Kapustę najlepiej posiekać w malakserze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować