Surówka z czerwonej kapusty

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowy dodatek do obiadu

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 główki czerwonej kapusty
    1/2 puszki kukurydzy
    1 cebula cukrowa
    1 marchewka
    sok z cytryny
    1 mały jogurt naturalny
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę posztakować i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić i skropić sokiem z cytryny, wystudzić. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnym oczku, cebulę pokroić w drobna kostkę, kukurydze odsączyć. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać z sosem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować