Czerwona kapusta z jabłkiem

  • wyświetlono: 5003 |
  • dodany do książki kucharskiej: 43 |
  • polecenia: 1

pyszna surówka

izaa_a
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

pół główki czerwonej kapusty

1 duża cebula

1 duże jabłko

sól, pieprz

cukier

ocet lub sok z cytryny

majonez

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Czerwona kapusta z jabłkiem

  • 1. Kapustę poszatkować i wrzucić na osolony wrzątek. Do wody dodać trochę octu i chwilę gotować ok.5-7 minut.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić i wyłożyć na durszlak. Następnie wylać na nią kapustę razem z wrzątkiem i zostawić do obcieknięcia i wystygnięcia. W ten sposób sparzy nam się cebula i będzie lekko miękka.
  • 3. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać razem z kapustą i cebulą. Doprawić do smaku cukrem, pieprzem i majonezem.
PPWS_04-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzuczerwona kapustasurówkamodra kapusta
 

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

.

Dodane przez: Anitka0804

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna, smaczna i przede wszystkim...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: benka

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta z porem i rodzynkami.

image-144apsd

Dodane przez: Di bloguje

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, pestkami...

Olej rydzowy świetnie podkreśla...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Futka

Surówka z czerwonej kapusty

Propozycja na smakowitą i soczystą...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: Blodka

Surówka z czerwonej kapusty

Pyszna i zdrowa surówka. Doskonała...