Surówka z czerwonej i białej kapusty

  • wyświetlono: 675 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kapusty świeżej jeszcze mamy pod dostatkiem, warto ją więc w dobry sposób wykorzystać. U mnie w postaci surówki sprawdza się przy mięsnym obiedzie.

_DSC1395
  • 20min

Składniki

1 mała główka białej kapusty
1 mała główka czerwonej kapusty
1 jabłko
1 duża marchewka
1 mały por
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej i białej kapusty

  • 1. Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylasurówkakapusta białaz marchewkądo obiaduz jabłkiemkapusta czerwonaz porem
 

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z czerwonej kapusty.

Dodane przez: Waldek

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka która pasuje do wszystkich...

Surówka z białej kapusty

Dodane przez: aniak

Surówka z białej kapusty

Taką surówkę jadłam w restauracji,...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: klaudia0318

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam surówki z kapusty.

Surówka z kapusty białej i ogórków kiszonych

Dodane przez: Konto nieaktywne

Surówka z kapusty białej i ogórków kiszonych

Błyskawiczna, smaczna obiadowa...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Surówka z czerwonej kapusty

Smaczny dodatek do obiadu, mięs...

surówka

Dodane przez: wiola

Surówka z kapusty białej i natki pietruszki

Pyszna surówka do obiadu