Surówka z czerwonej i białej kapusty

  • wyświetlono: 729 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kapusty świeżej jeszcze mamy pod dostatkiem, warto ją więc w dobry sposób wykorzystać. U mnie w postaci surówki sprawdza się przy mięsnym obiedzie.

Joanna Tokarz
  • 20min

Składniki

1 mała główka białej kapusty
1 mała główka czerwonej kapusty
1 jabłko
1 duża marchewka
1 mały por
3 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z czerwonej i białej kapusty

  • 1. Kapusty obieramy z brzydszych liści, przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Siekamy drobniutko nożem lub ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pora kroimy w pół talarki, jabłko z marchewką ścieramy na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy śmietanę, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylasurówkakapusta białaz marchewkądo obiaduz jabłkiemkapusta czerwonaz porem

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z białej kapusty

Dodane przez: Megg

Surówka z białej kapusty

Surówka idealna do obiadu.

czerwona kapusta

Dodane przez: Sakura

Surówka z czerwonej kapusty

Bardzo prosta i smaczna surówka

Surówka z czerwonej kapusty.

Dodane przez: Waldek

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka która pasuje do wszystkich...

Surówka z białej kapusty

Dodane przez: aniak

Surówka z białej kapusty

Taką surówkę jadłam w restauracji,...

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: klaudia0318

Surówka z czerwonej kapusty

Uwielbiam surówki z kapusty.

Surówka z białej kapusty

Dodane przez: joanna30

Surówka z białej kapusty

Przepis mam od siostry. Surówka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE