Surówka z czerwonej i białej kapusty

4.5 (196 ocen)

Taką surówkę serwuje do kotletów mielonych, ale można podawać ją również do innych dań. Jest soczysta, zdrowa i ma piękny kolor.

Składniki:

  • kapusta czerwona - 1 i 1/2 szkl.
    kapusta biała - 1 szkl.
    kwasek cytrynowy - 1/2 łyżeczki
    cukier - 1.5 łyżeczki
    olej rzepakowy - 2 łyżki
    jabłko - 1 duża szt.
    sól i pieprz - do smaku
    natka pietruszki - 1 łyżka
    koper Prymat - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Surówki Sok Dodatki

Surówka z czerwonej i białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16u7tnt 1. Czerwoną kapustę szatkujemy. Przekładamy do dużej miski.
  • image-14439ij 2. Białą kapustę szatkujemy. Dodajemy do czerwonej kapusty.
  • image-10ukdlv 3. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach do miski z kapustą.
    Wszystko wymieszać. Dodać sól, pieprz, kwasek cytrynowy, cukier, natkę pietruszki i koper. Wymieszać. Na koniec dodać olej i ponownie wymieszać. Przełożyć do salaterki.

Porady

Kwasek można zastąpić sokiem z cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować