Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka ze startej na średnich oczkach czarnej rzepy, pokrojonej drobno rzodkiewki, szczypiorku oraz dodanym wiejskim serkiem.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • czarna rzepa 1 średnia szt.
    rzodkiewki 2 szt.
    szczypior pół pęczka
    Serek wiejski 4 łyżeczki
    śmietana 4 łyżeczki
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z czarnej rzepy ze szczypiorem, rzodkiewką i wiejskim serkiem 1. Rzepę obieramy, płuczemy w bieżącej wodzie, trzemy na średnich oczkach. Rzodkiewki i szczypior drobno kroimy, dodajemy do startej rzepy. Dodajemy serek wiejski i śmietanę, solimy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Surówkę odstawiamy przykrytą folią spożywczą na 30 minut. Po tym czasie surówka jest gotowa do spożywania. Idealna jako dodatek do drugich dań.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować