Surówka z cebuli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pikantna surówka do mięs.

  • 15 min

Składniki:


  • 4-6 szalotek
    2 średniej wielkości czerwone cebule
    papryka czerwona
    4 łyżki octu jabłkowego
    3 łyżki oliwy z oliwek
    cukier
    sól ,pieprz

Surówka z cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki obrałem i cienko pokroiłem w krążki.
    Czerwone cebule obrałem i pokroiłem w drobną kostkę.
    Paprykę opłukałem ,usunąłem gniazdo nasienne i pokroiłem w 2 cm cienkie paski.
    Szalotki ,czerwone cebule ,paprykę wymieszałem z octem jabłkowym i oliwą. Do smaku doprawiłem cukrem ,solą i pieprzem.
    Odstawiłem na godzinę w ciepłe miejsce ,do "przegryzienia" się wszystkich składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy