Surówka z buraków z zakwasu

4.98 (171 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U kiszone buraki są bardzo zdrowe. Warto wykorzystać buraki przeznaczone za zakwas na świąteczny barszcz.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kilka burakow z zakwasu
    2 jabłka
    1 cebula
    1-2 ząbki czosnku
    Sok z połowy cytryny
    Sól, pieprz do smaku
    Oliwa lub olej.
Wystaw ocenę:

4.98 (171 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki Zakwas

Surówka z buraków z zakwasu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, zeszklic.
    Jabłka obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Buraki pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać w misce. Skropić sokiem z cytryny i dodać pzecisniety przez prasę czosnek. Dodać 2-3 łyżki oliwy. Doprawić solą o pieprzem. Podawać schłodzoną do obiadu. Smacznego!

Porady

Jabłka i buraki można zetrzeć na tarce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zakwas Buraki Jabłka Kiszone buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować