SURÓWKA Z BURAKÓW, JABŁEK I SELERA W SOSIE CZOSNKOWYM

5 (156 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczna surówka, a czosnek nadaje jej specyficznego smaku.

  • 15 min

Składniki:

  • - 2 surowe czerwone buraki
    - 2 jabłka średnie
    - 1/2 średniego selera
    Sos :
    - 2 łyżki majonezu
    - 2 łyżki jogurtu naturalnego
    - 1 ząbek czosnku rozgnieciony przez praskę.
    - sól, cukier, sok z cytryny do smaku.
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z buraków, jabłek i selera w sosie czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki, seler i jabłka umyć, obrać ze skórki, ponownie opłukać i zetrzeć na tarce do warzyw na średnich oczkach.
    Składniki sosu wymieszać, przyprawić i wlać do utartych buraków, selera i jabłek. Dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce.

Porady

Surówka jest smaczna i zdrowa, a czosnek nadaje jej ciekawego smaku. Warto spróbować. Życzę smacznego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Czosnek Jabłka Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować