SURÓWKA Z BURAKÓW

5 (164 ocen)

  • 35 min

Taka surówka jest wspaniałym dodatkiem do mięsa. Delikatna i pełna witamin.

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki :
    6 czerwonych buraków
    1/2 małej cebuli
    1 średni kiszony ogórek
    1 małe jabłko
    3 łyżki oleju lub oliwy
    kilka kropli cytryny
    sól
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z buraków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z buraków 1. Buraki myjemy i gotujemy w
    skórkach w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy i jeszcze ciepłe
    obieramy ze skórki. Następnie razem z jabłkiem (bez skórki)
    ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulą kroimy w drobną
    kosteczkę , a ogórek w półplasterki. Wszystkie składniki wkładamy
    do salaterki. Dodajemy olej lub oliwę i skrapiamy sokiem z cytryny.
    Doprawiamy solą. Dokładnie mieszamy. Zakrywamy folią śniadaniową i
    odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować