Surówka z buraczków z migdałami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ta zdrowa i szybka w przygotowaniu surówka będzie świetnym uzupełnieniem obiadu lub smaczną przekąską.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA 3 PORCJE:
    * 2 średniej wielkości buraki
    * biała część pora
    * 30 g migdałów w słupkach
    * szczypta soli

Surówka z buraczków z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy do smaku, mieszamy.
  • 2. Białą część pora myjemy, osuszamy i kroimy w talarki.
  • 3. Do salaterki wykładamy starte, posolone buraczki, dekorujemy talarkami pora i słupkami migdałów.

Porady

Surówkę możemy posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy