Surówka z buraczków i ogórka kiszonego

0 (0 ocen)

  • 15 min

Słodki smak buraków przełamałam kwaśnym kiszonym ogórkiem, surówka rewelacyjna, polecam do dań mięsnych w sosie np. zrazów lub pulpetów.

  • 15 min

Składniki:



  • buraczki czerwone 3 duże sztuki
    ogórek kiszony 2 sztuki
    szczypiorek pół pęczka
    sól i pieprz do smaku
    cukier szczypta
    oliwa z oliwek 2 łyżki

Surówka z buraczków i ogórka kiszonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    buraki ugotować następnie obrać i zetrzeć na tarce
    dodać pokrojone w kostkę ogórki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, następnie wlać oliwę, wymieszać a na koniec posypać siekanym szczypiorkiem.
    podawać do dań z mięsa

Komentarze

Podobne przepisy