Surówka z buraczków

0 (0 ocen)

  • 20 min

Fajna propozycja do zrazów lub gulaszu.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 czerwone buraki
    4 ogórki kiszone
    3 łyżki zalewy z ogórków
    1 czerwona cebula
    1 jabłko
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki oleju
    sól, pieprz do smaku

Surówka z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki umyć, ugotować do miękkości, ostudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i jabłko obrać ze skórki. Ogórki, cebulę, jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do buraków. Wymieszać wszystko z olejem, zalewą z ogórków i posiekaną natką. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy