Surówka z botwinką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, pora, pomidora, ogórka i liściami botwinki. Idealny dodatek do dań obiadowych.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kapusty pekińskiej,
    duża garść liści botwinki,
    3 ogórki gruntowe,
    1 duży pomidor,
    kawałek pora (około 10 cm).
    Sos
    200 g jogurtu naturalnego,
    łyżka mioduwielokwiatowego,
    łyżka musztardy,
    sól i pieprz do smaku,
    Szczypta ostrej papryki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Botwinka Surówki

Surówka z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.
    Ogórki obieramy.
    Kapustę pekińską szatkujemy.
    Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.
    Pora w plasterki.
    Warzywa mieszamy ze sobą.
    Dodajemy listki botwinki.
    Składniki sosu mieszamy ze sobą.
    Łączymy z warzywami i dokładnie mieszamy.
    Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.
    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować