Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, pora, pomidora, ogórka i liściami botwinki. Idealny dodatek do dań obiadowych.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Pół kapusty pekińskiej,
duża garść liści botwinki,
3 ogórki gruntowe,
1 duży pomidor,
kawałek pora (około 10 cm).
Sos
200 g jogurtu naturalnego,
łyżka mioduwielokwiatowego,
łyżka musztardy,
sól i pieprz do smaku,
Szczypta ostrej papryki.
Surówka z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie warzywa myjemy i osuszamy.
Ogórki obieramy.
Kapustę pekińską szatkujemy.
Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.
Pora w plasterki.
Warzywa mieszamy ze sobą.
Dodajemy listki botwinki.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Łączymy z warzywami i dokładnie mieszamy.
Podajemy do dań obiadowych lub jako przystawkę.
Smacznego ;)
Komentarze