SURÓWKA Z BIAŁEJ RZODKWI Z KUKURYDZĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Surówka szybko znika ze stołu. Jest naprawdę bardzo smaczna i pasuje do wszystkiego.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1 biała rzodkiew
    • 8-10 liści sałaty masłowej
    • ½ puszki kukurydzy
    • 1 duży pomidor
    • 1 łyżka jogurtu naturalnego
    • 2 łyżki majonezu
    • Sok z cytryny, sól, pieprz

Surówka z białej rzodkwi z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Pomidora umyć i pokroić w kostkę. Liście sałaty umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Kukurydze osączyć na sicie.
  • 2. Majonez wymieszać z jogurtem. Składniki przełożyć do miski. Polać przygotowanym sosem, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy