Surówka z białej rzodkwi

  • wyświetlono: 1417 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka i smaczna surówka.

Ewa Mróz
  • 10min

Składniki

• 1 duża biała rzodkiew
• pomarańcza
• sól
• pieprz
• jabłko
• łyżka octu jabłkowego

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z białej rzodkwi

  • 1. Rzodkiew i kwaśne jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę filetujemy. Z resztki pomarańczy wyciskamy sok i zalewamy nim starte warzywa. Doprawiamy je solą, pieprzem i octem. Dobrze mieszamy i wykładamy ozdobnie fileciki z pomarańczy. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodypomarańczajabłkosurówkabiała rzodkiew

Komentarze

Podobne przepisy

Surówka z białej rzodkwi

Dodane przez: Henryka

Surówka z białej rzodkwi z majonezem

Bardzo ładnie wygląda, a jeszcze...

Surówka

Dodane przez: Jola1977-1977

Surówka z białej rzodkwi z marchewką

Biała rzodkiew i marchew okazały...

Surówka z białej rzodkwi na słodko

Dodane przez: Gregorhspeed

Surówka z białej rzodkwi na słodko

Surówka z białej rzodkwi, to chyba...

surówka

Dodane przez: monikaT83

Surówka z kiszonych i białej rzodkwi

Sama byłam zaskoczona pomysłem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE