Surówka z białej rzodkwi

4.5 (165 ocen)

  • 10 min

Szybka i smaczna surówka.

  • 10 min

Składniki:

  • • 1 duża biała rzodkiew
    • pomarańcza
    • sól
    • pieprz
    • jabłko
    • łyżka octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiew i kwaśne jabłko ze skórką ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę filetujemy. Z resztki pomarańczy wyciskamy sok i zalewamy nim starte warzywa. Doprawiamy je solą, pieprzem i octem. Dobrze mieszamy i wykładamy ozdobnie fileciki z pomarańczy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała rzodkiew Jabłka Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować