Surówka z białej rzodkwi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zdrowy dodatek do obiadu :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 małej kapusty pekińskiej (ok. 100 g)
    1 marchewka
    1/2 białej rzodkwi (ok. 100 g)
    1 łyżka kaparów
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego, można wymieszać z majonezem
    sól, pieprz

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pekinkę poszatkować. Marchewkę i rzodkiew obrać, marchewkę zetrzeć na drobnym oczku a rzodkiew na grubym. Dodać posiekane kapary, jogurt, wymieszać i doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy