SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z ŻURAWINĄ I ORZECHAMI WŁOSKIMI

4.49 (157 ocen)

  • 20 min

Samo zdrowie!

  • 20 min

Składniki:

  • 1/4 średniej wielkości główki białej kapusty
    1/4 szklanki żurawiny suszonej
    1/4 szklanka orzechów włoskich
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka octu winnego
    szczypta majeranku
    1 łyżka oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Surówka z białej kapusty z żurawiną i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy drobno posiekać i uprażyć na patelni, pozostawić do ostygnięcia.
  • 2. Kapustę drobno poszatkować, przełożyć do miski, lekko osolić, polać octem i dokładnie wymieszać (można ugniatać rękami); pozostawić chwilę, aż kapusta puści sok.
  • 3. Żurawinę zalać gorącą wodą, aby napęczniała. Po 5 minutach odcedzić, drobno posiekać i dodać do kapusty.
  • 4. Dodać miód, oliwę szczyptę pieprzu, majeranek.
  • 5. Dokładnie wymieszać, spróbować, doprawić ewentualnie solą do smaku. Przed podaniem dodać uprażone orzechy, wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować