Surówka z białej kapusty z selerem i kukurydzą

4.63 (8 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Super pyszna i wyjątkowo prosta do zrobienia surówka z młodej kapusty z dodatkiem koperku, kukurydzy oraz selera. To idealny dodatek do obiadu.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 średniej główki białej kapusty
    1/2 małego selera
    1 małe jabłko
    1 mały pęczek koperku
    ½ puszki kukurydzy
    Sól, pieprz
    Majonez
Wystaw ocenę:

4.63 (8 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Surówka z białej kapusty z selerem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty zdjęć ciemniejsze liście, wyciąć głąb, resztę poszatkować.
    Przełożyć do miski, dodać pół łyżeczki soli, wymieszać i zostawić, aż puści soki i zmięknie.
    Selera i jabłko obierać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach.
    Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Koperek posiekać.
    Składniki surówki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku, wymieszać. Odstawić na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała Seler Jabłka Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować