Pół główki białej kapusty Duże kwaskowate jabłko Szklanka posiekanych orzechów włoskich Szklanka śmietany Sok z cytryny Koperek zielony Sól, pieprz i cukier do smaku.
Surówka z białej kapusty z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obraną z zewnętrznych liści kapustę szatkujemy, solimy, lekko wyciskamy i zalewamy na 5 minut wrzątkiem. Potem cedzimy na sicie, i studzimy. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Orzechy zalewamy na 5 minut wrzątkiem, a potem odsączamy. Kapustę łączymy z jabłkami i orzechami, doprawiamy do smaku, a na końcu łączymy ze spienioną śmietaną i posiekanym koperkiem. Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.
Porady
Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.
Komentarze