Surówka z białej kapusty z orzechami

4.5 (164 ocen)

Kapusta biała i z orzechami smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty Duże kwaskowate jabłko Szklanka posiekanych orzechów włoskich Szklanka śmietany Sok z cytryny Koperek zielony Sól, pieprz i cukier do smaku.
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną z zewnętrznych liści kapustę szatkujemy, solimy, lekko wyciskamy i zalewamy na 5 minut wrzątkiem. Potem cedzimy na sicie, i studzimy. Jabłka obieramy ze skórki i trzemy na tarce o dużych oczkach, skrapiamy sokiem z cytryny. Orzechy zalewamy na 5 minut wrzątkiem, a potem odsączamy. Kapustę łączymy z jabłkami i orzechami, doprawiamy do smaku, a na końcu łączymy ze spienioną śmietaną i posiekanym koperkiem. Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.

Porady

Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować