Surówka z białej kapusty na zimę

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczna surówka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Główka białej kapusty,10 szt ogórków gruntowych,2 papryki czerwone,2 marchewki,1 cebula
    Zalewa:1.5 szklanki octu,4 szklanki wody,2 łyżki cukru,3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Surówka z białej kapusty na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w plastry(nie obierać),paprykę pokroić w paski,cebulę w pół plasterki,a marchewkę zetrzeć na jarzynce.Wszystkie składniki razem połączyć.Zagotować składniki na zalewę.Zalać warzywa i odstawić na godzinę.Po tym czasie powkładać do słoików.Pasteryzować 10min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować