Surówka z białej kapusty, marchewki i fasolki

0 (0 ocen)

  • 40 min

smaczna surówka do różnych dań:)

  • 40 min

Składniki:

  • kapusta biała 1/4 główki dużej lub 1/2 małej
    marchew 4-5 sztuk
    biała konserwowana fasola 1 puszka
    chrzan 2 łyżki
    majonez 3 łyżki
    sól, pieprz biały mielony, zioła prowansalskie do smaku

Surówka z białej kapusty, marchewki i fasolki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21m4ji9 1. Kapustę białą szatkujemy drobno, solimy i pozostawiamy na 30 minut, po czym odciskamy, odsączamy i przekładamy do salaterki
    marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, dodajemy do odciśniętej
    białej kapusty, białą fasolkę odsączamy na sicie i wszystkie składniki łączymy
  • image-1fkkorh 2. wsypujemy przyprawy do smaku, zioła, chrzan, majonez i wszystko dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki, by się składniki "przegryzły"

Komentarze

Podobne przepisy