Surówka z białej kapusty, marchewki i rzodkiewki

4.49 (166 ocen)

  • Dla 4 osób

Pyszna surówka pasująca zarówno do tradycyjnego kotleta i ziemniaków jak i ... kluchów (pyz)

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • biała kapusta, pół główki
    cebula
    rzodkiewki, 6 sztuk
    marchewka
    łyżeczka oleju rzepakowego
    śmietana 12%, 2 łyżki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty, marchewki i rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę, marchew, rzodkiewki i cebulę przepuścić przez maszynkę na średnich oczkach (ewentualnie zetrzeć na tarce). Posolić 2 szczyptami soli, odstawić na kilkanaście minut
  • 2. Dodać olej, wymieszać ze śmietaną, mocno doprawić solą i pieprzem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Marchewka Rzodkiewka Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować