Surówka z białej kapusty

5 (141 ocen)

  • 10 min

Smaczna i zdrowa surówka obiadowa..Po prostu.... bomba witaminowa!!

  • 10 min

Składniki:


  • pół główki białej kapusty
    1 mała marchew
    4 łyżki kukurydzy marynowanej z puszki
    1\2 pora, jasna część
    łyżeczka chrzanu
    1 duża łyżka majonezu
    sól,
    pieprz,
    cukier

Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o wiekszych oczkach.
    Pora drobno pokroić I razem z kukurydzą dodac do składników .
    Majonez, chrzan i przyprawy dokładnie wymieszać z warzywami.
    Surówkę odstawić do lodówki na kwadrans by smaki sie przegryzły. Smacznego.

Porady

jesli chcemy by surówka była bardziej kremowa dodajmy więcj majonezu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować