Surówka z białej kapusty

4.5 (156 ocen)

Surówkę można podać jako dodatek do obiadu. Ja osobiście lubię chrupać sobie ją na kolację. Jest zdrowa, smaczna i niekaloryczna.

Składniki:

  • Na 2 osoby:
    - 1/3 główki średniej kapusty
    - 2 plastry czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę
    - 2 marchew starta na tartce o drobnych oczkach
    - 1 słodkie jabłko starte na tarce o grubych oczkach
    - 1 łyżeczka octu
    - 2 i 1/2 łyżki oleju
    - 1/3 łyżeczki soli
    - szczypta pieprzu
    - 2 łyżki mrożonego kopru lub świeżego
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę szatkujemy. Dodajemy cebulę, marchew, jabłko, ocet, olej, sól, pieprz. Mieszamy wszystko. Na koniec dodajemy koper.

Porady

Ocet można zastąpić sokiem z cytryny. Jeżeli jabłko jest mało słodkie należy dodać do surówki trochę cukru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować