Surówka z białej kapusty i marchewki

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna i bardzo łatwa surówka z młodej kapusty

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    1 główka młodej kapusty
    3 marchewki
    Pół cebuli
    Zalewa :
    1/2 szkl Oleju
    3/4 szkl cukru
    3/4 szkl octu
    3/4 szkl wody
    2 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, cbulę pokroić w kostkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
    Składniki na zalewę zagotować. Gorącą zalewą zalać kapustę i dokładnie wymieszać. Surówkę przełożyć do słoików. Najlepiej smakuje następnego dnia. W lodówce można ją przechowywać ok tygodnia.

Porady

można również dodać swoje ulubione zioła

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Marchewka Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować