Surówka z barów "Sajgon"

  • wyświetlono: 1907 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Flagowy dodatek we wszystkich wietnamosko-chińskich barach. Jej ogromną zaletą jest to, że w zamkniętym naczyniu np. garnku możemy ją przechowywać spokojnie tydzień.

MonikaW
  • 30min

Składniki

Pół białej kapusty,
duża marchew,
Zalewa:
ząbek czosnku,
pół szklanki octu,
pół szklanki cukru,
pól szklanki oleju,
pół łyżki soli
- szklanka o poj. 200 ml.

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z barów "Sajgon"

  • 1. Kapustę szatkujemy, a marchew ścieramy na grubych oczkach. Składniki zalewy gotujemy i dodajemy przekrojony czosnek. Gorąca zalewą zalewamy kapustę, mieszamy, chłodzimy i przechowujemy w lodówce pod przykryciem.

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień ale spokojnie można ją podać po 2 godzinach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysurówka wietnamskasurówka z barów orientalnychsurówka w sosie słodko-kwaśnym

Komentarze

Podobne przepisy

image-21991d9

Dodane przez: Mniam1

Surówka z kalarepy

Chrupiąca kalarepa z marchewką...

surówka z białej kapusty

Dodane przez: aniak

Surówka z białej kapusty

Pyszna surówka. Przepadam za nią.

image-23v8kk7

Dodane przez: natalia2004

surówka z kapusty pekińskiej

Szybka i smaczna surówka dla 4...

Surówka z kapusty pekińskiej

Dodane przez: Megg

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to...

Surówka z kapusty pekińskiej.

Dodane przez: akilegna

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej jest...

surówka z marchewki i jabłka

Dodane przez: dagita

Surówka z marchwi i jabłka

Prosta, szybka i smaczna surówka.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE