Surówka z barów "Sajgon"

  • wyświetlono: 1569 |
  • dodany do książki kucharskiej: 15 |
  • polecenia: 0

Flagowy dodatek we wszystkich wietnamosko-chińskich barach. Jej ogromną zaletą jest to, że w zamkniętym naczyniu np. garnku możemy ją przechowywać spokojnie tydzień.

MonikaW
  • 30min

Składniki

Pół białej kapusty,
duża marchew,
Zalewa:
ząbek czosnku,
pół szklanki octu,
pół szklanki cukru,
pól szklanki oleju,
pół łyżki soli
- szklanka o poj. 200 ml.

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z barów "Sajgon"

  • 1. Kapustę szatkujemy, a marchew ścieramy na grubych oczkach. Składniki zalewy gotujemy i dodajemy przekrojony czosnek. Gorąca zalewą zalewamy kapustę, mieszamy, chłodzimy i przechowujemy w lodówce pod przykryciem.

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień ale spokojnie można ją podać po 2 godzinach.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysurówka wietnamskasurówka z barów orientalnychsurówka w sosie słodko-kwaśnym

Komentarze

Podobne przepisy

surówka z białej kapusty

Dodane przez: aniak

Surówka z białej kapusty

Pyszna surówka. Przepadam za nią.

Surówka z pieczonych buraków

Dodane przez: Futka

Surówka z pieczonych buraków

Propozycja na smakowitą, zdrową...

surówka z marchewki i jabłka

Dodane przez: dagita

Surówka z marchwi i jabłka

Prosta, szybka i smaczna surówka.

Surówka z białej kapusty

Dodane przez: alaaa

Surówka z białej kapusty

Bardzo prosta i tradycyjna surówka...

Surówka z kapusty pekińskiej

Dodane przez: Megg

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej to...

surówka z kapusty pekińskiej

Dodane przez: klaudia0318

Surówka z kapusty pekińskiej

Uwielbiam surówki.