Surówka ulubiona

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

robi się ją bez wielkiego trudu

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    2 marchewki
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    1 zielony ogórek
    1 pęczek koperku
    sól do smaku
    cukier do smaku
    olej do smaku
    ocet do smaku

Surówka ulubiona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z wierzchnich liści.
    Przekroić na 4 części.
    Wykroić środek (głąb).
    Kapustę zszatkować, najlepiej na mandolinie lub cienko pokroić nożem.

    Marchewki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę.
    Ogórek obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
    Koperek opłukać, osuszyć i poszatkować.
    Przygotowane warzywa przełożyć do miski.
    Dodać do smaku sól, cukier, olej i ocet.
    Dokładnie wszystko razem wymieszać.
    Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy