Surówka strugana z marchewki, kalarepki i jabłka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Żeby zrobić tę surówkę wykorzystałam tylko ręczną obieraczkę do warzyw. Powstały śliczne płatki z marchewki, kalarepki, jabłka. Surówka bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 marchewki
    kalarepka
    2 małe jabłka
    kilka gałązek natki pietruszki
    łyżka płatków migdałowych
    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka miodu
    łyżka oleju z awokado ( może być olej lniany )
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku

Surówka strugana z marchewki, kalarepki i jabłka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki, kalarepkę, jabłka obrać i zestrugać przy pomocy ręcznej obieraczki.
    Dodać posiekaną natkę pietruszki, sok z cytryny, miód, olej z awokado, pieprz czarny świeżo mielony, sól do smaku. Wszystko dobrze wymieszać i posypać uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.
    Smacznego.

Porady

Oczywiście warzywa można zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach lub pokroić nożem w kostkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy