Surówka rzodkiewkowa 3 składnikowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na surówkę składającą się z rzodkiewek i papryki oraz kukurydzy konserwowej. Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
    10 rzodkiewek
    1/3 dużej czerwonej papryki
    1 łyżka kwaśnej śmietany
    1/2 łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    1 łyżeczka pokrojonego szczypiorku

Surówka rzodkiewkowa 3 składnikowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka rzodkiewkowa 3 składnikowa 1. Kukurydzę konserwową przekładamy na sitko, odsączamy z zalewy.
    Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na cienkie plastry. Paprykę i szczypiorek myjemy, paprykę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do miski dodajemy kukurydzę, kwaśną śmietanę, przyprawy, mieszamy. Kroimy szczypiorek i posypujemy surówkę.

Komentarze

Podobne przepisy