Surówka porowo - marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min

Propozycja na smakowitą, prostą i szybką w przygotowaniu surówkę obiadową z pora i marchewki.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 marchewki
    - por (biała część)
    - mały pęczek natki pietruszki
    - 1,5 łyżki delikatnego majonezu
    - 1,5 łyżki śmietany
    - 1 łyżka octu jabłkowego
    - cukier brzozowy
    - sól i pieprz

Surówka porowo - marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki ścieramy na tarce o grubych oczkach, por kroimy w drobną kostkę , a pietruszkę siekamy. W małym naczyniu łączymy ze sobą majonez, śmietanę i ocet jabłkowy oraz doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Powstały sos dodajemy do pokrojonych warzyw i dokładnie mieszamy. Całość wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy