Pyszna surówka po żydowsku z białej kapusty i warzyw, podbije podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Szybka, wyjątkowo zdrowa i niskokaloryczna, bez dodatku śmietany i majonezu. Taką surówkę można robić w zasadzie przez cały rok, bo w końcu chyba nie ma nic zdrowszego jak surówki. Odpowiednio dobrane składniki o właściwościach prozdrowotnych to idealna bomba witaminowa dla dużych i małych. Surówki to idealny dodatek do obiadu, ale i nie tylko. U mnie zawsze robię więcej takiej surówki i wcinamy 2-3 dni, oczywiście surówkę przechowuje w lodówce w zamkniętym pojemniku.
0 (0 ocen)
Porady
Surówka będzie idealna jako dodatek do obiadu, ale i na grilla itp. Do takiej surówki możesz również dodać np. tarte jabłko. Możesz ją śmiało przechowywać w lodówce ok. tygodnia. z każdym dniem robi się jeszcze smaczniejsza.
Komentarze