Surówka po żydowsku

5 (158 ocen)

  • 20 min

Idealna surówka do pieczonych mięs oraz ryb. Polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 główki kapusty białej
    2 marchewki
    1/4 selera
    3 ogórki kiszone
    kawałek białej części pora
    1 małe jabłko
    nać pietruszki
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka octu winnego
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka po żydowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka po żydowsku 1. Jabłko, marchewkę, seler obrać ze skórki. Kapustę białą, pietruszkę drobno poszatkować. Ogórki kiszone oraz por pokroić w drobną kostkę. Marchewkę, jabłko, seler potrzeć na tarce. Wszystkie składniki połączyć. Dodać do swojego smaku oliwę, ocet, sól, pieprz oraz cukier. Wszystko jeszcze raz dobrze wymieszać. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować