Surówka pekińska

0 (0 ocen)

Sprawdzona, chrupiąca, najlepsza! Często gości na naszym stole.

Składniki:

  • 0.5 główki kapusty pekińskiej (najlepiej biała część)
    1 duża marchewka
    2 duże ogórki gruntowe
    1 puszka kukurydzy
    pęczek koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz

Surówka pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, ogórka pokroić w półplasterki, kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa wymieszać z posiekanym koperkiem, połączyć z jogurtem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem.

Porady

Surówkę można dodatkowo zakwasić odrobiną soku z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy